ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

       logistis-logo  

 

         Παναγιώτης Αράπης

             & Συνεργάτες

   Ζαννή & Αποστόλη 34, Πειραιάς

          Τηλ.:210.4185802

           Fax:210.4528746

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

 • γιατί η υπευθυνότητα, η γνώση και η εμπειρία στηρίζουν την επιχείρησή σας στο χρόνο...

  το λογιστικό γραφείο μας αναλαμβάνει:

  • τήρηση βιβλίων Β΄ & Γ΄ κατηγορίας

  • κοστολόγηση παραγωγής

  • μισθοδοσία

  ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Τηλ.:210 4185802

 • γιατί ο επαγγελματισμός σε συνδυασμό με την ακεραιότητα δοκιμάζονται στο χρόνο ...

  το λογιστικό γραφείο μας αναλαμβάνει:

  • φορολογικές δηλώσεις

  • φορολογικές υποθέσεις

  • ενάρξεις – μετατροπές – συγχωνεύσεις

 • γιατί οι συνεργασίες πρέπει να αντέχουν στο χρόνο ...

  το λογιστικό γραφείο μας αναλαμβάνει:

  • εποπτεία επιχειρήσεων

  • μηχανογράφηση λογιστηρίων

  • διενέργεια ελέγχων

Previous
Next

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η εξαίρεση από τη νέα ρύθμιση όσων χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ

Σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκεται στην κυβέρνηση ώστε να ξεπεραστούν οι ενστάσεις της τρόικας στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την Τρίτη ο Αν. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβέλη, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τις ενστάσεις της τρόικας σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η εξαίρεση από τη νέα ρύθμιση όσων χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης, η πρόβλεψη για μείωση στις προσαυξήσεις κατά 10 έως 20% σε όσους οφειλέτες έχουν υπαχθεί στη σημερινή ρύθμιση για τις 12 δόσεις για να μην μεταπηδήσουν όλοι στη νέα ρύθμιση με τις 10 δόσεις.

Όλα τα θέματα «αγκάθια» με την τρόικα θα συζητήσουν στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Για το ίδιο θέμα το news.gr αναφέρει

Εμπλοκή και ψυχρολουσία στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς υπήρξε σοβαρότατη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την δυνατότητα αποπληρωμής τους από 72 έως 100 δόσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πήγαν όπως ανέμενε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι της τρόικας διατύπωσαν ενστάσεις τόσο για το θέμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων όσο και για αυτό των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους από 72 έως 100 δόσεις.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν από την κυβέρνηση η ρύθμιση τα ληξιπρόθεσμα να "κουμπώνει" με αυτή των κόκκινων δανείων. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί ως μονομερή ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.
Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να αρθούν οι ενστάσεις της τρόικας.

Η σύσκεψη συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να επιζητεί την εύρεση της «κοινής συνισταμένης» με την τρόικα στο «φλέγον» θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες, ειδικά προς το Δημόσιο, αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν τα 70 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.

Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου

Οι εξελίξεις αυτές έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να κλείσουν το θέμα με την τρόικα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούν ότι η εικόνα του πρωθυπουργού θα δεχτεί βαρύτατο πλήγμα. Και αυτό διότι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 100 δόσεις υπήρξε βασική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ανώτατου κυβερνητικού στελέχους ότι "επειγόμαστε" αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει λύση πακέτο για τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή κρίνεται από αρκετούς στην κυβέρνηση ως "δεύτερο" πλήγμα μετά και τα όσα έγιναν με την πρόωρη έξοδο από το ΔΝΤ, σε μια στιγμή που στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μπαίνουμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.